Premiér: Treba dôraz na koordináciu činností pri získavaní investorov

10.05.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico, podpredseda vlády, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák, ako aj minister hospodárstva Tomáš Malatinský vykonali dnes kontrolný deň v Slovenskej agentúre pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO).
Ako konštatoval premiér pri hodnotení kontrolného dňa, za uplynulých šesť mesiacov je badateľná dynamizácia aktivít agentúry pri hľadaní zahraničných investorov, ako aj pri hľadaní odbytísk pre slovenských podnikateľov v zahraničí.
Na druhej strane, ako zdôraznil, pociťuje určitú prílišnú autonómiu agentúry a nedostatok koordinácie medzi jednotlivými zodpovednými ústrednými orgánmi a organizáciami.
Preto zaviazal vedenie SARIO a ministerstvo hospodárstva, ktoré je jej zriaďovateľom, ako aj rezort zahraničných vecí, aby do mesiaca predložili návrh, ako skoordinovať činnosť smerujúcu k získavaniu významných zahraničných investorov, prezentácii možnosti Slovenska a podobne. "Ide o každé jedno pracovné miesto," podčiarkol premiér.
Podľa generálneho riaditeľa SARIO Róberta Šimončiča sa za posledné štyri mesiace podarilo ukončiť šesť projektov, ktoré pre Slovensko znamenajú vytvorenie tisícky nových pracovných miest a 280 miliónov eur v investíciách. V štádiu vysokej rozpracovanosti je päť veľkých projektov s perspektívou vytvorenia 3000 pracovných miest
 

Vyberte región